Lauri Lehtinen: saarlasi võib võrrelda keskeurooplastega (4)

Lauri Lehtinen: saarlasi võib võrrelda keskeurooplastega

PÜHAD MEHED: Muhu Katariina kirikus 14. mail, kui Saaremaa sai oma esimese soomlasest vaimuliku. Pildil (vasakult) Heimo Rinne (Turu Maarja koguduse õpetaja), Lauri Lehtinen, Anti Toplaan, Andres Põder (peapiiskop), Veiko Vihuri (Saarte praost), Urmo Saks (Muhu ja Pöide õp), Georg Klaase (peapiiskopi diakon).

14. mail Muhu Katariina kirikus ametisse pühitsetud soomlasest diakon Lauri Lehtinen armastab Saaremaad ja saarlasi. Eriti on ta vaimustuses siinsest loodusest, orhideedest ning Sõrve säärest ja Loode tammikust.

“Kas olete käinud hommikul Loode tammikus jalutamas?” küsib Lauri ootamatult. Tema eesti keel on ilus, ehkki ta mõnda sõna otsib, ise ütleb, et alles õpib eesti keelt. “Loode tammikus on varahommikul nii ilus – lilled õitsevad ja linnud laulavad,” räägib ta. Samuti meeldib talle kohati ürgse loodusega Sõrve säär ning kolmandana mainib ta ära Virtsu ja Kuivastu vahelise Suure väina.

Täpsemalt Muhu uue diakoni kohta loe tänasest Oma Saarest.

Print Friendly, PDF & Email