Ruhnu avarii põhjustaja mõisteti tingimisi vangi

Eile mõisteti üks aasta vangistust tingimisi 18-kuulise katseajaga noormehele, kelle ettevaatamatuse tõttu juhtus mullu suvel Ruhnu saarel raskete tagajärgedega liiklusõnnetus.

Kannatanul eluohtlikud vigastused – kolju põhimiku murru ja peaajupõrutuse – põhjustanud õnnetus juhtus 23. juuli varahommikul.

Juhtimisõiguseta ning alkoholi tarvitanud 20-aastane Marten sõitis registreerimata ja kindlustamata sõiduautoga Sadama tänava 3. kilomeetril, kui auto pagasiruumi luugilt kukkus maha sinna juhi teadmata roninud noormees, saades raskelt vigastada. Politseil ei olnud võimalik Martenil joovet tuvastada, kuid tunnistajate ütluste kohaselt oli Marten tol ööl rooli istudes purjus. Marten tunnistas kohtus oma süüd, kuid eitas purjuspäi autorooli istumist.

Kohus leidis, et vaadates tõendeid ja lähtudes tunnistajate ütlustest, oli Marteni kuritegu sooritatud alkoholijoobes.
Eile lükkus kohtuotsuse lugemine mitu tundi edasi, kuna udu tõttu ei startinud Ruhnu saarelt hommikune lennuk, millega kohtualune kohale pidi jõudma. Muu transpordivahendiga ei ole saarelt Kuressaarde võimalik tulla.

Print Friendly, PDF & Email