Pull värk

Pull värk

 

Tänapäeval ei ole just igapäevane, et üks talunik võtab kätte ja sõidab sõna otseses mõttes seitsme maa taha ja ostab endale veise või kaks. Makstes selle eest summa, mis lihtsa inimese jaoks on ühe looma eest suisa ulmeline hind. Pull värk tõepoolest.

Aga eks talunik tea, et see loom on seda väärt. Ainuüksi juba sellepärast, et sellist looma mujalt ei saa, kui just sealtsamast seitsme maa tagant. Sealt kust ta pärit on. Kuid kindlasti on see ka keerulisem tee kui jätkata vanal moel.

Loomapidamine on teadupoolest üks riskantne tegevus. Teab mis parasiidid kuskil liikumas on ja äkki see loom polegi niipalju väärt, kui temast loodeti. Kõike võib juhtuda. Samas soosib õnn ettevõtlikumaid.

Jääb vaid tõdeda, et niikaua kui on olemas selliseid hakkajaid inimesi, kes julgevad riskida ja suurelt mõelda, ei kustu Eesti põllumajandus päris ära. Loodetavasti saab siis ka tulevikus lasta silmal puhata rannakarjamaadel patseerivatel loomadel. Olgu nad siis šotlased või eestlased. Hectorid või Punikud. Tegutsemine on tähtis.

Print Friendly, PDF & Email