Juhtkiri: Tehnikaajastu rotid (2)

Juhtkiri: Tehnikaajastu rotid

 

Tehnikaajastu, IT-ajastu, tipptehnoloogiaajastu. Internet, mobiilside, Skype, digitelevisioon, GPS. Seda jada võiks jätkata veel pikalt. Kõik see on meie tavaelus juba nii igapäevane ja oleme unustanud, et kunagi elati ka niimoodi, et seda kõike polnud olemaski.

Arvuti juhib lennukite ja laevade liikumisi, valvab tuumarelvade ja elektrijaamade järele. Jne, jne, jne. Ka raha liikumine on läinud suures osas virtuaalseks.

Ilma internetita võib maailm päris hukka minna, teisest küljest saab selle abil kõige peenemat sorti kuritegevust edendada. Oleme end täiega andnud tehnika meelevalla alla.

Aga ühel heal päeval närisid rotid juhtme läbi ja viieks tunniks oli ühendus maailmaga katkenud. Suur hulk kliente internetiühenduseta. See on küll uudis, mis peaks mõtlema panema. Selle üle, kui habras on see maailm, mida me endale nii võimsana ette kujutame.

Print Friendly, PDF & Email