Ellen Teemus toob “Roosad prillid” Orissaares vabaõhulavale

Ellen Teemus lavastab Orissaares Püharistil Hugo Raudsepa “Roosasid prille”. “Lahe lugu. Hoogne ja elav, head karakterid ja mitte väga keerulised tehnilised vahendid,” kiitis lavastaja ise.

Püharisti sai Ellen Teemuse sõnul valitud naturaalsete dekoratsioonide olemasolu tõttu – meri taustaks, maja ja õunapuud hoovis.

“Esietenduseni peaksime jõudma juuli lõpus. Oleneb näitlejate usinusest ja projektijuht Anu Viljaste leidlikkusest, sest ilma nendeta ei juhtu midagi. Ja mängime seda lugu esialgsete arvestuste järgi neli korda,” ütles Teemus.

“Vaata, nii kui hommikul teleka või raadio lahti teed, nii hakkab peale – ikka üks minister on sedapidi ja teine teistpidi, ja lõpuks tuleb välja, et kogu see tants käib järgmise aasta tarvis. Saad sa siis aru, keda või mida uskuda või kust hingerahu ja närvide kosutust saada.

Aga Siim Pungerjal oli oma pelgupaik – roosad prillid. “Kui sehantsed prillid ette sähvid, on mured mant,” nii ta ütleb,” kirjeldas lavastaja.

Plaani kohaselt osalevad seekord ainult Orissaare isetegevuslased – näitering ja laulu- ja tantsuansambel Ehaviir. Lavastuses löövad kaasa Taimi Kirr, Ene Üts, Anneli Kaljuste, Ivika Laanet, Helje Basihhina, Ivar Viil, Mihkel Mereäär, Enno Rahu ja Aare Tiitma.

Print Friendly, PDF & Email