Vargapoiss korvab oma süü tööga (1)

Alaealine noormees võttis salaja teisele inimesele kuuluva pangakaardi ning sai sularaha välja võttes 4000 krooni võrra rikkamaks. Selle kuriteo eest tuli noorukil aga kohtu ette astuda.

Kohtus mõistetud üheksa kuud vangistust asendati kohtualuse nõusolekul üldkasuliku tööga. Noormehel tuleb teha 18 kuu jooksul 540 töö tundi ja hüvitada ka 4000 krooni suurune kahju.

Süüdistuse järgi viibis alaealine 18. märtsi õhtul Kuressaares külas, kus ta võttis elukoha omaniku jope taskust rahakoti vahelt salaja pangakaardi, mille PIN-koodi sisestamist oli ta eelnevalt pealt näinud ja koodi meelde jätnud.

Poiss võttis varastatud kaardiga 19. märtsil kell 2.01 Kuressaares Kohtu tänava sularahaautomaadist välja 2000 krooni. Seejärel pani ta pangakaardi salaja rahakotti tagasi, kuid raha jättis endale. Neli päeva hiljem varastas ta sama kaardi uuesti ja võttis taas välja 2000 krooni võõrast raha.

Print Friendly, PDF & Email