USA teadlased tulevad Vilsandi alla proove võtma

Maakera eri paigus veekogude mikrobioloogilist mitmekesisust uuriva laeva Sorcerer II uurimisrühm hakkab juulis-augustis Eesti vetest ülitäpseid proove võtma, kirjutab Postimees.

Ühe proovivõtmise kohana on Eesti teadlased ameeriklastele välja pakkunud ka mõõtmispunkti Vilsandi külje all. Kuna Vilsandi lähistel asuv mõõtmispunkt asub rannikule suhteliselt lähedal, pole siiski päris kindel, et uurimislaev sinna tuleb, ütles Oma Saarele Tartu ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi geneetikaprofessor Ain Heinaru.

Ameerika Ühendriikides asuva maineka J. Craig Venteri instituudi teadlased on alates 2003. aastast võtnud veeproove Vaiksest ookeanist Antarktika kallasteni ning analüüsinud vees elavaid mikroorganisme.

Print Friendly, PDF & Email