Saaremaa väiksed viiuldajad lähevad Rootsi festivalile

Täna sõidavad Rootsimaale Kuressaare muusikakooli väikesed keelpillimängijad, et osaleda Stockholmis 21.–24. maini toimuval noorte keelpillimängijate festivalil Morning Stars.

Tegemist on esimese taolise rahvusvahelise festivaliga, kus lisaks saarlastele astuvad üles 4–12-aastased muusikud Rootsist, Moskvast, Peterburist ja Armeeniast. Stockholmi festivalil osaleb kuus last Laine Sepa keelpilliklassist, esinetakse nii ansamblina, duona kui ka solistidena.

Laine Sepp ütles Oma Saarele, et kõik lapsed saavad mängida ka suures ühendorkestris, mille tarbeks on kodus ära õpitud tervelt 15 põnevat lugu.
“Festivalikontserdid toimuvad Stockholmi Clara kirikus, endises muusikaakadeemias ning kaubanduskeskuses,” rääkis õpetaja, kelle sõnul esinevad noored saarlased lisaks Morning Stars´i kontsertidele ka Stockholmi eesti koolis.

Festivali raames annab meistriklassiga professor Alvija Vandiševa.

Print Friendly, PDF & Email