Saare noortel on suur huvi kaitseväe vastu

Läinud neljapäeval käis kaitseressursside ameti värbamiskeskus külas Kuressaare gümnaasiumi ja ametikooli noortel, et tutvustada ajateenistust ja õppimisvõimalusi militaarsetel erialadel. Ametikoolis oli huvi kaitseväe vastu eriti suur.

Kuressaare ametikooli riigikaitseõpetaja Andres Kolk kinnitas Oma Saarele, et üritus oli tõesti väga positiivne ning noored said piisavalt informatsiooni. “Tuli välja, et nii mõnigi meie õpilane on tõsiselt mõelnud õpinguid jätkata militaaraladel,” rääkis Kolk.

Ühiskonnaõpetuse õpetaja Urmas Lehtsalu, kelle tunni raames kaitseväest räägiti, lisas, et noori huvitasid näiteks alternatiivteenistuse võimalikkuse ja sotsiaalsete garantiide teemad. “Noored inimesed said teada, et kaitseväes saavad meil teenida ainult terved inimesed,” märkis Lehtsalu.

Kuressaare gümnaasiumi õppealajuhataja Maidu Variku sõnul olid värbamisüritusele nende koolis kutsutud 11. klasside poisid ja tüdrukud. “Eks poisid said teada, mis neid ajateenistuses ees ootab,” nentis ta. Mõlema kooli poolt tuli üritusele aga väga positiivne tagasiside – info oli piisav isuäratamiseks, et hiljem ise asju edasi uurida, nentis Andres Kolk.
Kaitseressursside ameti peadirektori abi Jaanika Puumees ütles, et 2008.–2009. õppeaasta lõpuks on värbamiskeskus tutvustanud riigikaitse valdkonda 86 õppeasutuses üle Eesti.

“Koolides ja erinevatel üritustel osalemise eesmärk on jagada üldiseid teadmisi riigikaitsest, kohustuslikust ajateenistusest, õppimisvõimalustest kõrgemas sõjakoolis ja ka töötamisest lepingulise tegevteenistujana Eesti kaitseväes,” märkis Puumees, lisades, et kuna Eestis on ajateenistuse läbimine meessoost kodanikule kohustuslik, ongi vajalik antud teemat käsitleda juba enne, kui ajateenistusse asumise iga kätte jõuab.

Print Friendly, PDF & Email