Euroopa Parlamendi valimisteks

Euroopa Parlamendi valimisteks

 

Oleme europarlamendi valimiste eelsel ajal kimpus oma riigi sisepoliitikaga. Kas valitsus on homme alles või tuleb uus, ei ole teada. Raske öelda, on selline olukord tingitud riigieelarve halvast seisust või tahtmisest näidata valijale, kes on erakondadest parim. Pigem nii seda kui teist.

Poliitiline välireklaam on praegu keelatud. Paljud, sealhulgas õiguskantsler, peavad seda põhiseaduse vastaseks. Siiski oleme küllalt näinud nupumehi, kes ikkagi leiavad meetodi, kuidas end ka keeluajal eksponeerida. Seetõttu võiks riigikogugi arutada sellise keelu mõttekust.

Kuidas saab aga teavet inimene, kes peaks europarlamendi valimisest osa võtma? Küsitluste järgi tundub küll, et heal juhul tuleb valima vaid viiendik valijatest. Sellise valimisaktiivsuse juures on europarlamendis esindamata kaheksakümmend protsenti (!) Eesti valijatest.

Oma Saare toimetus annab kõigile erakondadele ja üksikkandidaatidele võimaluse end lihtsas maakeeles ja lühidalt lehe veergudel tutvustada. Lauspropagandat ja kõlavaid teese me tasuta ei avalda, küll aga enda mõttekat ja lihtsat tutvustamist, et igale lugejale arusaadav oleks.

Print Friendly, PDF & Email