Birgit Õigemeel on telepubliku lemmik

Birgit Õigemeel on telepubliku lemmik

LAUL VANAEMALE: Birgit Õigemeel mullu jõulukuul laulmas Salme rahvamajas vanaema Brigittele memme juubelisünnipäeval.

TV3 saates “Eesti otsib lemmiklaulu” on telepublik eetris olnud kaheksast saatest kolme puhul finaali hääletanud Saaremaa juurtega Birgit Õigemeele.

Esimeses saates sai lauljanna helistajailt maksimumpunktid Rein Rannapi (sõnad Peeter Ilus) laulu “Raagus sõnad” esitamise eest. Teises saates laulis Birgit Õigemeel Ülo Vinteri (sõnad Enn Vetemaa) lugu “Laul Põhjamaast”, mis teenis televaatajailt samuti maksimumarvu punkte. TV3 kodulehel sai Birgit Õigemeel just selle loo eest kõige rohkem kiita.

“Lihtsalt täiuslik esitus, hingemattev, külmavärinad ja kuumahood jooksevad korraga üle keha. …ja see tunne, mis tekib – kirjeldamatu,” hindas esitust Liisu.

Laulusõber Betty võrdles “Põhjamaad” “Raagus sõnadega” ja leidis, et Vinteri looming sobis Birgitile paremini kui Rannapi “Raagus sõnad”. “Tal on võimas hääl. Sellised võimsamad laulud sobivad Birgitile rohkem. “Raagus sõnad” nõuab tundlikkust, mida ta veel õppima peab,” kirjutas Betty.

Mõnigi hindaja ennustas loole “Laul Põhjamaast” ja selle esitajale võitu.
Üleeile, sarja kaheksandas saates osutus Birgit Õigemeel telepubliku lemmikuks Rein Rannapi ja Urmas Alenderi lauluga “Rahu”.

Lisagem siia veel 80-aastase Torgu valla Mõisaküla memme Brigitte Õigemeele arvamus oma pojatütrest. “Birgit pole uhkeks läinud. Ta on ikka samasugune tagasihoidlik tüdruk. Minu meelest sobivad talle kõik need laulud, mida ta esitab,” rääkis noorena Jämaja kirikukooris laulnud Saaduaia talu perenaine.
“Eesti otsib lemmiklaulu” finaal toimub 24. mail Pärnu kontserdimajas.

Print Friendly, PDF & Email