Kuressaares on kõrge lasteaiamaks (2)

Eesti omavalitsustest on kõige kõrgem lasteaiamaks Harjumaal Viimsi vallas, kus lapsevanemad pidid tänavu jaanuari seisuga maksma 1530 krooni lapse kohta kuus, selgub rahvastikuministri büroo tellitud uuringust.

Viimsi vallale järgnevad, Harjumaa Rae vald, Kuressaare, Tallinn, Tartu ja Pärnu. Kõigis teistes omavalitsustes jääb lasteaiale makstav summa lapse kohta alla 800 krooni kuus. Umbes veerandis linnades jääb lasteaiatasu 600–700 krooni vahele ja ca veerandis maavaldades 400–500 krooni vahele.

Kokku varieerub omavalitsustes lasteaiamaks 35 kroonist kuni 1530 kroonini lapse kohta kuus. Seega oli vanema makstava tasu vahe 2009. aasta alguses erinevates omavalitsustes ligi 44-kordne. 2008. aastal oli vahe 35-kordne.

2009. aasta alguses oli kolm valda, kus vanemad ei pidanud lapse päevahoiu eest üldse maksma: Kolga-Jaani vald Viljandimaal, Rannu vald Tartumaal ja Helme vald Valgamaal.

Print Friendly, PDF & Email