Saaremaiseid lihatooteid saab osta ka Nõmme turult (3)

Saaremaiseid lihatooteid saab osta ka Nõmme turult

SAAREMAA SIGA: Rõõmus Saaremaa siga, kellest on saanud Saaremaa lihatööstuse maskott, pakkus laupäeval inimestele Nõmme turul viinereid.

Laupäeval avati uuenduskuuri läbi teinud Nõmme turul Saaremaa lihatööstuse müügipunkt, kus nii pealinna rahvas kui ka mandrisaarlased saavad osta 175 erinevat lihatoodet.

Saaremaa Lihatööstus OÜ müügijuht Koit Repnau märkis, et terve nädalavahetus oli inimesi saaremaist toodangut ostmas väga palju. “Vaatamata sellele, et kõrval müügipunktis oli kaup odavam, eelistati meie kaupa,” tundis Repnau heameelt. Tema sõnul on Nõmme turul võimalik osta nii metssea-, lamba-, sea- kui ka veiselihast tooteid ning mis peamine, ka tooraine on omamaine.

Lihatööstuse omanik Vjatšeslav Leedo sõnul on nende eesmärgiks toota kodumaist toodangut ning kuna Nõmme turule otsiti just sellist müüjat, kelle toodang oleks kodumaine ja vahendajateta, siis jäi ka Saaremaa Lihatööstus silma. “Nii palju rahvast ei ole mina ammu oma silmaga näinud,” märkis Leedo, rääkides laupäevasest Nõmme turu avamisest. Ka tema hinnangul on tore, et pealinnas eelistatakse saaremaist toodangut. “Müüjad ei jõua nii kiiresti müüa, kui ostusoovi on,” tõdes ta.

“Võib-olla saabki Nõmme turul olema tulevikus saarlaste kohtumispaik,” arvas Leedo, sest ka pealinnas elab palju saarlasi, kes kodusaare toodangut armastavad. “Seda enam, et meie müügipunkti kõrval müüakse ka Saaremaa kala,” lisas ta.

Repnau on täheldanud, et vaatamata rasketele aegadele eelistavad eestlased siiski kvaliteetset kaupa odavamale.
Nõmme turul pakub Saaremaa Lihatööstus OÜ tööd neljale inimesele – kahele liharaiujale ja kahele müüjale.

Print Friendly, PDF & Email