Oma Saare Leheabi tiirutas Saaremaal (2)

Neljapäeval ja reedel sõitis Saaremaal ringi Oma Saare Leheabi auto. Ringsõidu eesmärgiks oli pakkuda inimestele soodsat lehetellimisvõimalust ja kuulata kohapealseid muresid ning rõõme. Oodatud olid ka ettepanekud lehe paremaks muutmiseks.

Esimesel päeval peatus Leheabi viies Ida-Saaremaa asulas: Valjalas, Tornimäel, Muhu Liival, Orissaares ja Leisis. Valjala alevikus kurtsid inimesed, et tolmu on palju ning kõnniteid oleks vaja.

Vahepeatuses Tagaverel rõõmustasid Luki baaris tegutsevad Erki Lukner ja Kerli Treial võimaluse üle soodsalt leht tellida: “Meil oli ammugi see plaanis,” laususid nad. Tornimäe peatuses soovitati lehel kirjutada rohkem ka loodusraviteemadel ning üllatusena pakkusid kooliõpilased lehetegijatele kommi. “Auto on teil vägev, tahaks isegi sellega sõita,” kiitsid noored.

Muhulased, kellega Oma Saar vestles, tunnistasid, et ajaleht neilgi tellitud ja lugemist jagub. Orissaares pakuti välja mitmeid huvitavaid teemasid, millest leht võiks edaspidi kirjutada. Leisis üllatas leheabilisi härrasmees tulpidega, kes tänas saarlaste päevalehte probleemi lahendamise eest.
Teisel päeval külastas Leheabi Kärlat, Kihelkonnat ja Salmet.

“Ah et ajaleht kingituseks?” ei suutnud paljud ära imestada, et lehte täitsa tasuta jagatakse. Leheabi tegi vahepeatuse ka Lümandas, kus avanes ka võimalus koolisööklas suurepäraselt einestada. Salmel tekkis ühel huvilisel küsimus, miks Saaremaal kaks ajalehte käib? “Aga ikka selleks, et oleks vaheldust,” sai ta vastuseks.
Pakuti ka aasta põllumehe kandidaate.

Ringsõidul osalesid levijuht Kerli Rüütel-Heinsoo, müügijuht Mikk Saarela, raadio Kadi OÜ tegevdirektor Gunnar Siiner ja toimetaja Ivika Laanet.

Print Friendly, PDF & Email