Kevadtormile läks 37 Saaremaa kaitseliitlast

Laupäeval sõitis igakevadisele üleriigilisele suurõppusele Kevadtorm 2009 37 Saaremaa kaitseliitlast, ütles Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik major Toomas Luik. Mehed on õppustel reservkogunemise raames ning tegutsevad jalaväepataljoni funktsioonides.

Kevadtormil osaleva Saaremaa üksuse ülem lipnik Heiko Kulli sõnul jõuti Tapa väeosa territooriumile laupäeva hilisõhtul ning pühapäeval algas tõsine harjutamine eelseisvateks lahinguteks. “Mehed tahavad kõvasti sõdida ja täristada, ütlevad, et saaks vaid vastase kätte – meie käest vaenlasel pääsu pole!” edastas Kull saarlaste võitlusvalmidust.

“Oleme osalenud küll kaitseliitlaste oma õppustel, näiteks Orkaanidel, kuid seda ei anna võrreldagi suurõppusega – vahemaad on ikka siin suured ja olukord on reaalsem,” märkis Saaremaa üksuse ülem, kelle hinnangul on küll meestel head teadmised, kuid alati tuleb ennast täiendada.

“Suurõppuselt ootame, et oma üksus saaks kokku harjutada pataljoniga.
Eks see nõuab pingutusi, kuid selleks me siia tulimegi ja tunneme sellest mõnu,” rääkis Kull Oma Saarele.

Maaväe aasta suurimal õppusel Kevadtorm 2009 osaleb peaaegu 3000 ajateenijat, kaadrikaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast. Kokku kolm nädalat kestev Kevadtorm 2009 viiakse tänavu läbi Kirde kaitseringkonna vastutusalas Lääne-Virumaa ja Ida-Virumaa lõunaosas ning Jõgevamaa põhjaosas.

Print Friendly, PDF & Email