Suurele peole pääseb 16 tantsurühma

Saare maakonnast pääseb suvisele suurele tantsupeole 16 tantsurühma. Kokku oli soovijaid 25.

“Üldiselt tulemus klapib minu enda koostatud n-ö pingereaga,” ütles tantsujuht ja tänavuse Saaremaa oma tantsupeo üldjuht Virge Varilepp. Ta lisas, et tegelikult oli tantsijate tase üsna tugev ning näiteks naisrühmad, kellest jääb koju kolm rühma, väärinuks tegelikult kõik suurele peole pääsu.

“Aga naisrühmade hulgas ongi kõige tugevam konkurents,” tõdes Varilepp, kelle endagi juhendatav rühm Kadrid seekord pealinnapeole ei pääsenud.
3.–5. juulil Tallinnas toimuval 18. tantsupeol, mis kannab seekord nime “Meri”, sõidavad Leisi keskkooli 3.–4. klasside segarühm, Lümanda kultuurimaja, Leisi keskkooli ja Valjala põhikooli 7.–9. klasside rühmad; Kuressaare rahvatantsuselts Piiprellid, Kärla segarühm Tõmba Jüri, Kuressaare segarühm Keeris, Taritu segarühm Lender, Kuressaare gümnaasiumi Sõlesepad, Saaremaa ühisgümnaasiumi Öieti.

Naisrühmadest lähevad pealinnapeole Kärla Kadakamari, Kaarma Kargus, Leisi Sõlus, Muhu Tokkroes, Pöide Piigad ja Kuressaare Ritsikad.

Print Friendly, PDF & Email