Jõgevamaa fotograaf tegi kummarduse saarlaste ö-tähele

Jõgeva fotograafi ja akordionisti Johannes Haava koostatud ja kujundatud 2010. aasta kalendrit “Jõgevamaa – Kalevipoja tegude maa”, võib lugeda ka mõneti saaremaalikuks, sest tagaküljel on õ-tähed asendunud “ö”-dega.

Kalevipoja-teemalises kalendris on Johannes Haava fotod paikadest, kus eeposekangelane tegutsenud, ning looduskauneid kohti ja nendega seotud legende kirjeldavad tekstid.

“Küllap ilmub harva raamatuid või trükiseid, mis on absoluutselt trükivigadeta. Heameelt teeb aga see, et tänu väiksele apsule sain Jõgevamaal veidi saarlaste kõnepruuki propageerida,” ütles huumorimeelne fotograaf ja kalendrimeister.

“Saaremaast ja saarlastest pean igati lugu ning ise olen meretagusele maale sõitnud ennekõike muusikasündmustest osa saama. Ehk sõidan saarele sellelgi suvel ja võtan siis mõned Kalevipoja-kalendrid ka kaasa. Ühtlasi oleks huvitav teada, kas Saaremaal on ilmunud kalendreid Suurest Tõllust,” rääkis Johannes Haav.

Kalevipoja-teemalist kalendrit esitles Johannes Haav Kalevipoja laadal Kääpa külas Saare vallas. Mõnedki arvavad, et Saare vald asub hoopis Saaremaal…

Print Friendly, PDF & Email