Hotellide klientuur kahaneb üha kiirema tempoga

Hotellide klientuur kahaneb üha kiirema tempoga

 

Statistikaameti andmetel vähenes märtsis ööbimiste arv Saare maakonna majutusettevõtetes mullusega võrreldes enam kui veerandi võrra. Käesoleva aasta kolme esimese kuuga on hotellide klientuur kahanenud üha kiirenevas tempos.

Kui möödunud aasta märtsis registreeriti Saare maakonna majutusettevõtetes 18 209 ööbimist, siis sel aastal oli ööbimisi vaid 13 444. Vähenemine seega veidi enam kui 26 protsenti.

Nagu ka varasematel kuudel, on ööbimiste arvu peamiselt vähendanud siseturismi kokkukuivamine. Kui läinud aasta märtsis registreeriti Saaremaa majutusettevõtetes Eesti kodanike arvele 11 768 ööbimist, siis tänavu oli see näitaja kahanenud 8612-le – vähenemine ligi 27 protsenti.
Siinjuures tuleb märkida, et märtsis vähenes ligi 17% võrra ka Soome kodanike ööbimiste arv. Ent samas on soomlased jätkuvalt suurim meie majutusasutuste teenuseid kasutanud välismaalaste rühm.

Välisturistide osas vähenes märtsis kõige enam maakonna majutuskohtades ööbinud Läti kodanike arv – mullusega võrreldes oli siin tagasiminek ligi 70%. Samas aga kasvas 15% võrra meie hotellide teenuseid kasutanud rootslaste arv.

Käesoleva aasta esimese kolme kuu jooksul on ööbimiste arv Saare maakonna majutuskohtades aastataguse perioodiga võrreldes vähenenud üha kiirema tempoga. Jaanuaris, veebruaris ja märtsis kahanes registreeritud ööbimiste arv siin vastavalt 18,4%, 22% ja 26,2%.

Mis puudutab aga ööpäeva keskmist maksumust Saaremaa majutuskohtades, siis selle aasta märtsis oli see 302 krooni. Veebruariga võrreldes on ööbimine odavnenud 47 krooni, kuid aastases arvestuses koguni 76 krooni võrra.

Märtsikuu statistika järgi olid hinnad Saare maakonna majutuskohtades kogu Eesti ühed odavamad. Eestis tervikuna maksis majutuskohas veedetud ööpäev märtsis keskmiselt 423 krooni – langus veebruariga võrreldes kuus krooni.

Print Friendly, PDF & Email