Kalju Komissarov lavastab linnateatri suvetüki vanas sadamaaidas (2)

Kalju Komissarov lavastab linnateatri suvetüki vanas sadamaaidas

PEAVAD ARU: Aarne Mägi ja Kalju Komissarov pidasid eile esimest korda vana sadamaaida juures nõu.

Eile tutvusid Kuressaare Linnateatri tänavuse suvelavastuse, Urmas Lennuki näidendi “Igavene kapten” lavastaja Kalju Komissarov ja kunstnik Silver Vahtre lavastuse mängupaigaga Veski tänavas – vana sadamaaidaga.

“Mulle väga meeldib, kui teatrit tehakse imelikes kohtades, mitte ainult teatrimajas. Ja suvel seda enam. See on tõesti vapustavalt huvitav ruum ja ma kujutan ette, et see võib rahvale meeldida, mis siin lõpuks olema hakkab,” rõõmustas Kalju Komissarov. Näitemängu peateema on lavastaja sõnul armastus. Tükk on armastusest, kõige tähtsamast asjast – millest muust siis ikka on mõtet rääkida, muigas esmakordselt Kuressaares lavastav Komissarov.

Kuressaare Linnateatri direktor Piret Rauk ütles, et nad on Komissaroviga mitu aastat rääkinud, et ta võiks siin lavastada: “Ja kui ta eelmisel suvel “Draakoniga” kursuse juhendajana Saaremaale sattus, siis hakkasid asjad juba konkreetsemat kuju võtma.”

Linnateatri turundusjuht Aarne Mägi toonitas, et näitekirjanik Urmas Lennukit ennast köitis see teema väga. “Urmas Lennuk viibis siin juba eelnevalt, käisime muuseumis ja arhiivis ning saime vihjeid selle kohta, kuidas see materjal paika panna. Need inimesed, kes selle lavastuse juurde tulevad, ei ole selleks n-ö sunnitud. Järjekordselt on hea klapp inimeste ja teatri vahel,” kiitis Mägi.

“Igavese kapteni” peaosalist kehastab Allan Noormets Tallinna Linnateatrist, kaasa löövad veel Jüri Vlassov (teater Endla), Hannes Prikk, Merilin Kirbits (Viljandi kultuuriakadeemia) jt. Suvelavastuse proovid algavad juunikuus ja esietendus on 30. juulil.

Print Friendly, PDF & Email