Eakas roolijoodik sai taas karistada

Kohus mõistis aasta vangistust eakale roolijoodikule, kelle politsei pidas kinni tänavu 26. veebruaril Muhus Liiva–Nõmmküla maanteel.

Kontrollimisel selgus, et mehel oli keskmine joove. Lisaks oli kohus temalt juba kaks aastat tagasi kriminaalkorras võtnud samalaadse rikkumise eest juhtimisõiguse.

Kohus tunnistas varem joobes juhtimise eest kahel korral kriminaalkorras karistatud 75-aastase Matvei süüdi sõiduki alkoholijoobes juhtimises ja talle varem kohtu poolt mõistetud karistuse täitmisest kõrvalehoidumises ning karistas meest ühe aasta pikkuse vangistusega tingimisi kaheaastase katseajaga.

Lisaks võttis kohus mehelt mootorsõiduki juhtimise õiguse kaheks ja pooleks aastaks. Eeluurimise ajal arestitud VAZ-21011 jättis kohus konfiskeerimata ja vabastas sõiduki aresti alt. Kohus leidis, et auto on vanainimesele eluliselt vajalik.

Print Friendly, PDF & Email