SWE-7 jätkab valitsemist

SWE-7 jätkab valitsemist

VÕIDUJOOK: Nagu kombeks kuulub võidu juude ka vahuvein. Raigo Sooär üritab sellega kasta Egert Väinastet.

Saare maakonna korvpalli meistritiitli võttis kolmandat aastat järjest enda valdusse SWE-7, kes alistas finaali otsustavas kohtumises BC KäSa 86 : 80.

Võitnud esimese kohtumise nelja punktiga ja kaotanud teise üheksaga, pidi SWE-7 vastase vastu tõsiselt vaeva nägema, enne kui võis karika peakohale tõsta ja spordikeskuse korvilt võidu märgiks võrgu lõigata.

Mängu alguses tundus, nagu KäSa oleks jätkanud eelmisel pühapäeval võidetud mängu. Kohe alguses tekitati väike vahe ning ohtlikusse lähedusse vastast ei lastud. Esimene veerandaeg läks KäSale 21 : 17. Teisel veerandajal suutis SWE-7 Kristo Tederi korvist minut enne poolajavilet seada jalule viigi 35 : 35. KäSa oskas aga järele jäänud minutit kasulikumalt ära kasutada ning poolajaks juhtis ikkagi Kärla ja Salme ühismeeskond 38 : 37.

“KäSa ajas mängu kiireks,” tõdes SWE-7 mängjuht Rene Kiil, miks vastaste takistamisega hätta jäädi.
Teisel poolajal oli SWE-7 oma mängupildis korrektuure teinud ning alustas uue hooga. Kohe rebiti ennast ette ja kolmanda veerandaja lõpuks oli vahe kasvanud juba kaheksa punktini. Mängu tegi SWE-7 jaoks kindlasti kergemaks ka see, et vastaste keskmängijad pidid viie veaga väljakult lahkuma ning Raigo Sooär sai KäSa korvi all vabalt tegutseda.

Mängupilt ei muutunud ka neljandal veerandajal, olgugi et KäSa üritas kaugvisete ja tugeva ülevälja pressimisega SWE-7-t pidurdada. Lõpuvileks oli tablool SWE-7 kuuepunktiline võit.
“Nad (SWE-7 – toim) kontrollisid mängu rohkem,” arutles pärast medali kättesaamist KäSa mängija Indrek Õunpuu selle üle, miks KäSa mäng teisel poolajal hääbus. “Nii kergelt nendest läbi enam ei saanud,” täiendas Õunpuu.

Tema arvates oli vastase trumbiks ka see, et selleks mänguks oli kohal Rene Kiil, kes eelmistel mängudel oli puudunud. “Kiil andis neile oluliselt juurde,” tunnustas Õunpuu vastaste mängujuhti.
Siiski arvas ta, et asi seegi, et KäSa finaali sai ja kolm mängu vastu pidas.
Hooaja parimaks mängijaks vailiti teist aastat järjest Vesse mängujuht Mario Paiste.

Meistrivõistluste parim vabaviskaja oli Pihtla mängija Ando Pulk. Keskmiselt tabas mängust enim punkte Pihtla mängija Imre Saar, kelle arvele jäi keskmiselt 22,5 punkti.

SWE-7 meeskonnas mängisid: Indrek Kalamees, Rene Kiil, Mart Kõrgessaar, Raigo Sooär, Egert Väinaste, Toomas Peeters, Andrus Naulainen, Margus Pundi, Kristo Teder, Urmas Oja, Sander Mets, Janar Rahumeel, Mart Tarkin, Raiko Ustel.

KäSa meeskonnas mängisid: Indrek Õunpuu, Arli Saar, Karli Saar, Urmo Talistu, Urmet Aru, Kalmer Vinter, Erik Järvalt, Madis Arge, Marek Arge, Kaarel Koppel, Mehis Pildre, Jürgen Tamm.

Print Friendly, PDF & Email