Ülikoolile on väga tähtis olla regioonis kohal

Tallinna ülikooli Kuressaare kolledži direktor Anne Keerberg rõhutas eile kolledži 10. sünnipäeva pidulikul aktusel, et ülikoolile on väga tähtis olla regioonis kohal.

Kümme aastat kolledžit Kuressaares on näidanud ka seda, et maakonnakeskusele ja maakonnale tervikuna on ülikooli kohalolek vajalik.
Usutluses Kadi raadiole ütles Keerberg, et kolledži ajaloos ongi vahest kõige märkimisväärsem see, et kümme aastat tagasi niisugune õppeasutus Kuressaarde loodi.

“Tegevus läks kohe arvestatava hooga käima. Meie tegevust on ka igatepidi tunnustatud. Õppetegevuse kvaliteeti on akrediteerimiskomisjonid hinnanud täisakrediteeringuga kahele õppekavale, mille oleme läbinud. Kolmanda kavaga, elektroonikakavaga oleme alles 2007. aastal alustanud.

Selle akrediteerimisprotsess seisab veel ees. Tunnustus õppekvaliteedile on olemas. Meid on tunnustatud ka aktiivse tegevuse eest igasugustes arenguprojektides. See kõik annab meie kolledžile jätkuva eluõiguse,” rääkis Anne Keerberg.

Kolledži juht tõdes ka seda, et viimasel ajal on aru saadud kõrgkooli arendustegevuse kasulikkusest regioonides. Ilmselt on see aeg möödanikuks saanud, mil arvati, et kõrgharidust andvaid õppeasutusi on vaja vaid metropolile.

Kuressaare kolledž tähistas oma ümmargust tähtpäeva üliõpilaskonverentsi ja piduliku aktusega. Konverentsil esinesid ettekannetega nii üliõpilased kui ka vilistlased, kes teavitasid, mida nad on oma uurimistöödes Saare maakonna hüvanguks teinud ja kuidas nad hindavad kolledži panust iseenda ja maakonna arengus.

Print Friendly, PDF & Email