KIK viis 600 mudilast loodusesse

KIK viis 600 mudilast loodusesse

RAND PUHTAKS: 1. lasteaia lapsed Järve rannast ja metsa alt prahti koristamas. Õpetaja Mari koos Breti, Lennarti ja Sigridiga.

Kuressaare linna lasteaiad said keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) 82 266 krooni, et arendada lastes keskkonnateadlikkust. Alates eelmisest sügisest ongi kõik päevakodud käinud eri aastaaegadel looduses väljasõitudel ning hiljem jäädvustanud nähtu paberile.

Lasteaednikud ütlevad, et eriti linnalastele on sellised looduses käigud olnud väga kasulikud – kuis nad muidu teavad, millised on päris jänese, rebase või kitse jäljed, milline näeb välja väike ja milline päris suur tammepuu.

Kuressaare 1. lasteaia juhataja Riina Saare sõnul on KIK-ist saadud rahast olnud suur abi ja tugi, sest oma rahaga ei oleks vahest ükski lasteaed suutnud lastele pakkuda selliseid elamusi looduses. “Oleme käinud ühes kohas erinevatel aastaaegadel, et vaadata, kuidas näeb üks ja sama paik välja sügisel, talvel ja kevadel,” rääkis Saar, kelle sõnul on väikesi metsas käijaid olnud 600 ringis, alates päris aastavanustest ning lõpetades koolieelikutega.

“Väiksemate lastega oleme teinud pisemaid tiire, käisime näiteks külas looduse keskel asetsevas Tuulte Roosi lasteaias ning viisime Loode tammikusse kändude peale ja põõsaste alla porgandeid, leiba ja kapsaid,” lisas Rohu tänava lasteaia juhataja Anne Maripuu. Tuulte Roosi lasteaia juhataja Helle Karu rääkis aga, et nemad on viinud oma kasvandikud ka taludesse vaatama talutöid ja -loomi. “Meil tegid emad koos lastega ka taaskasutusmaterjalist loomakesi,” märkis Karu.

Et Järve rand on olnud vaat et kõigi lasteaedade lemmikpaik, siis on seal tehtud ka koristustöid. 1. lasteaia lapsed leidsid koristamise käigus ka looma pealuu, mille omanikku ei osatud küll määrata, kuid ometigi pakkus see väikestele loodusesõpradele suurt elevust.

Et KIK-i projektirahast said kõik lasteaiad tasuda nii transpordi, giidi kui ka mitmesuguste kunstivahendite eest, avataksegi 11. mail Kuressaares maakonna keskraamatukogus lasteaedade ühisnäitus. Neid pilte vaadates saab siis ka aimu, milliseid elamusi on loodusretked mudilastele pakkunud.

Print Friendly, PDF & Email