Suitsuprii klassi auhind Saaremaa Ühisgümnaasumi 11.c-le

Tänavuse maakondliku suitsupriide klasside võistluse 3000-kroonise auhinna sai Saaremaa ühisgümnaasiumi 11.c klass. Auhinna pani välja Saaremaa tervisenõukogu ning võitja selgus tänavugi loosi teel, kus fortuunaks oli Saare maavanem Toomas Kasemaa.

Maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialisti Imbi Jäe sõnul lõpetas “Suitsuprii klassi” võistlusel osalenust 21 klassist konkursi edukalt 17. Poole pealt katkestasid Kuressaare gümnaasiumi 10.c, 10.d ja Tornimäe põhikooli 7. klass ning Kuressaare põhikooli 5. klass.

Koolidest kõige aktiivsem konkursil osaleja oli Saaremaa ühisgümnaasium 9 klassiga, järgnes Kuressaare gümnaasium kuue klassiga ning Kihelkonna põhikool kolme klassiga. Tornimäe põhikoolist osales võistlusel kaks ja Kuressaare põhikoolist üks klass.

Jäe ütles, et põhikoolide ja eriti maakoolide osavõtt võistlusest võiks edaspidi olla palju aktiivsem. Positiivne on Jäe meelest aga see, et tänavuste osalenute hulgas oli palju vanemate klasside õpilasi, kes suure tõenäosusega ei haara suitsupaki järele ka edaspidi, kuna on juba selles vanuses, et käituvad teadlikult.
Maakondliku auhinna võitnud klassi juhataja Diana Õun oli eile uudist kuuldes üllatunud, seda enam, et tema klassile naeratas loosiõnn ka eelmisel aastal.

“Kui eelmisel aastal olin mina see, kes tegi klassile ettepaneku võistlusel osaleda, siis nüüd tuli soov laste endi poolt,” rääkis Õun, kelle sõnul on tema klass sellise positiivse ja tervisliku ellusuhtumisega ning 90 protsenti klassist on sportlased.

“Kuna ma olen ise suitsetamise vastu allergiline, tunnen ära ka selle, kui keegi on kolm päeva tagasi suitsu teinud,” märkis õpetaja Õun, kelle kinnitusel ei ole talle ükski oma klassi õpilane veel vahele jäänud.
Jäe sõnul võtavad kõik võistluse edukalt läbinud klassid osa üle-eestilisest loosimisest, kus auhinna saajad selguvad 22. maiks.

Print Friendly, PDF & Email