SÜG võttis koolidevahelise karika enda kätte (5)

SÜG võttis koolidevahelise karika enda kätte

ESIMESED: SÜG-i võistkonna kapten Miko Pupart sai au esimesena ajaloolisele karikale suud anda. Loodetavasti kujuneb karika nimel võistlemisest auasi mõlemale linna gümnaasiumile.

Kuressaares pandi kolmapäeval alus uuele traditsioonile. Nimelt mängiti esimest korda välja kahe gümnaasiumi karikas sportmängudes, mille võttis enda valdusse Saaremaa ühisgümnaasium.

Linnastaadionil kõlas kolmapäeval suurem kisa ja seal viibis rohkem rahvast kui mistahes teisel üritusel. Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Kuressaare gümnaasiumi vaheline vastasseis jalgpallis tähendas õpilastele veidi rohkem kui ainult mängu. Siin oli paljude arvates kaalul kooli au.

Kuressaare linna poolt välja pandud karikas läks esimesel korral Saaremaa ühisgümnaasiumi valdusse, kes suutis KG jalgpallis alistada koguni 5:2. SÜG-i staariks tõusis Sander Laht, kes jõudis väravani koguni kolmel korral. Kumbki ühe tabamuse lisasid Miko Pupart ja Jörgen Liik. KG eest skoorisid Mark Nettan ja Taavi Meier. Viimane paistis silma ka ebatavalise teoga. Nimelt tegi ta mängu vaheajal oma neiule abieluettepaneku. Sedakorda küll klassipulma tarbeks.

Lisaks õpilastele said oma oskusi näidata direktorid ja õpetajad. Mõlema kooli naispedagoogis sai karistuslööke lüüa vastaskooli direktorile. Osavamad olid seekord samuti SÜG-i õpetajad, kes tabasid kaks korda KG ühe vastu. Hiilgavaid tõrjeid demonstreerisid mõlema kooli direktorid. Viljar Aro suutis näiteks ühe löögi tõrjuda väravaposti, kust see põrkas tagasi ning Aro tõrjus selle omakorda peaga.

Ürituse eestvedaja, Kuressaare spordikeskuse juhataja Kalev Küti arvates võiks sellisest gümnaasiumide vahelisest võistlusest saada traditsioon, mis koolielule vürtsi lisab. Järgmisel aastal on Küti sõnul plaanis peale jalgpalli võistelda ka korvpallis ja võrkpallis.

Print Friendly, PDF & Email