KG-s võidakse hakata hiina keelt õpetama (3)

KG-s võidakse hakata hiina keelt õpetama

HAKKAS MEELDIMA: Hiina Rahvavabariigi suursaadik Huang Zhongpo tunnistas meediale, et hea meelega jääks ta ise ka siia. Kuna see pole võimalik, siis toob ta kultuuri ja ehk ka keeleõppe võimaluse.

Eile Saaremaad külastanud Hiina Rahvavabariigi suursaadik Huang Zhongpo peab võimalikuks luua Kuressaare gümnaasiumis võimalused hiina keele õppimiseks.

“Külastades Kuressaare gümnaasiumi, ma rääkisin koostöövõimalusest, et alustada koolis hiina keele õpetamist,” ütles Huang Zhongpo Oma Saarele. “Koolidirektor arvas, et mitmed õpilased oleksid hiina keele õppimisest huvitatud. Mina Hiina saatkonna esindajana annan endast parima, et selline koostöö saaks võimalikuks.”

Kuressaare linnapea Urve Tiiduse kutsel Saaremaad külastanud Hiina suursaadiku visiidi teemaks oli võimalik Aasia kultuuri õpetus tulevikus Kuressaares ning kultuurikontaktide loomine. Pärast kohtumist Kuressaare linnavalitsuses külastas suursaadik Kuressaare gümnaasiumi, mille tingimusi pidas väga headeks.

Kuressaare gümnaasiumi direktori Toomas Takkise sõnul on kooliõpilastel huvi hiina keele õppimise vastu tõesti olemas. Millal aga esimene hiina keele tund võiks toimuda, Takkis veel öelda ei osanud: “Edasine töö on umbes selline, et meie poolt peab minema nii suursaatkonda kui ka haridusministeeriumi vastav taotlus – jutt on siis võimalikust hiina õpetajast siin kohapeal, nii nagu meil on käinud Ameerika rahukorpuslased. Kuna kõik ettevalmistused ja kokkulepped võtavad aega, siis võib-olla kõige varem 2010. aasta sügisel võiks ehk õppega alustada, kui see projekt peaks õnnestuma.”

Takkise kinnitusel on asjaajamine kindlasti vaeva väärt, sest tõenäoliselt on Hiina varsti maailma kõige suurema majandusmahuga, väga suure rahvaarvuga ja väga vana kultuuriga riik.

Hiina turistid Saaremaale

Visiidil Saaremaale külastas Hiina suursaadik ka Lääne-Saaremaad ja Kiipsaare majakat, samuti Kuressaare linnust. Tagasiteel Tallinna tutvus suursaadik veel Kaali meteoriidikraatri ja Angla tuulikutega.
Kuigi suursaadiku külaskäik Saaremaale oli väga lühike, avaldas saar talle väga suurt muljet. “Saaremaa on väga ilus saar, ma väga nautisin seda rohelust ja puhast õhku, mis siin on. Hea meelega jääksin siia,” lausus Huang Zhongpo.

Hiina suursaadik kutsus saarlasi hoidma Saaremaa ilu, saare loomulikkust ja atmosfääri ning ütles end uskuvat, et Saaremaa meelitab tulevikus kohale järjest enam turiste. “Saar on kindlasti väga hea sihtkoht turistidele puhkuse veetmiseks, ja ka hiina turistidele,” ütles Huang Zhongpo, avaldades lootust, et tulevikus jõuab Saaremaale kindlasti rohkem ka hiina turiste.

“Eestit külastab päris palju hiinlasi, aga enamik neist teab vaid Tallinna, pärast Tallinna külastamist lähevad nad kohe Helsingisse. Ma loodan, et tulevikus tulevad hiina turistid ka Saaremaale, et nautida selle saare ilu.”

Ain Lember, Anu Vares

Print Friendly, PDF & Email