In memoriam (3)

In memoriam

 

Toivo Sokolov
1946–2009

Meie seast lahkus ootamatult Saaremaa üks legendaarsemaid sõiduõpetajaid ning endine põllumajanduse eriala õppemeister Toivo Sokolov, kelle käe all on juhtimisoskuse omandanud tuhanded saarlased.
Leisi vallas Tutku külas sündinud Toivo Sokolovi kogu elu oli seotud masinatega.

Karja kooli lõpetamise järel asus ta õppima maakutsekoolis nr 26, järgnes töö EPT Abja osakonnas, sõjaväeaastad ja töö toonase Kingissepa autotranspordibaasi autojuhina. 1972. aastal lõpetas ta kaugõppe teel Tihemetsa sovhoostehnikumi põllumajanduse mehhaniseerimise eriala. 

Toivo Sokolovi õpetajatee algas 1972. aastal 26. maakutsekooli laia profiiliga traktoristi-masinisti eriala meistrina. Töö meistrina tähendas teooria õpetamist, sõiduõpetust nii traktorite kui ka veoautodega ja rühmajuhatajana noortest tublide töömeeste kasvatamist. Tõenäoliselt pole Saaremaal ühtegi põldu, mida tema endised õpilased ei oleks harinud.

Temast sai ka tunnustatud künnivõistluste treener, kelle õpilased konkureerisid vabariiklikel võistlustel alati esikohtade pärast. Koos oma õpilastega osales ta ka üleliidulistel künnivõistlustel Gruusias, Valgevenes ning Venemaal, kust samuti tuldi tagasi kohtadega esimese kuue hulgas.

Alates 1998. aastast pühendas ta end täies mahus sõiduõpetamisele.
Aktiivset tööd jätkas Toivo Sokolov kuni oma ootamatu lahkumiseni: viimase nelja aasta jooksul andis ta õppesõidutunde 540-le mootorratta ja sõiduauto juhiloa taotlejale ning lõppastmekoolituse läbijale. Oma tööga teenis ta õpilastelt hulganisti kiidusõnu.

Jääme mälestama head kolleegi ning oma tööd südamega teinud õpetajat. Avaldame kaastunnet lähedastele.

Eesti Autokoolide Liit
ARK Kuressaare büroo
Kuressaare Ametikool

Print Friendly, PDF & Email