Ebaseaduslikul prügimäel vedeles ohtlikku kemikaali

Eile pärastlõunal korjasid päästjad Kuressaares ebaseaduslikult prügimäelt kokku ligi nelisada kilo naftaleeni. Kuna tegemist on ohtliku kemikaaliga, alustas keskkonnainspektsioon menetlust, et välja selgitada, kuidas aine prügimäele sattus.

Keskkonnainspektsioon sai teate prügimäelt leitud kemikaalist üleeile hommikul. Eile pärastlõunal korjasid päästjad aine tahked tükid prügimäelt kokku. Koostöös keskkonnainspektsiooniga jätkab täna aine kokkukogumist kohalik omavalitsus. Juba kokku kogutud aine viidi ohtlike jäätmete kogumispunkti.

Naftaleeni on varasematel aegadel kasutatud põllumajanduses ja villatööstuses. Otsene kokkupuude ainega võib põhjustada naha- ja silmade põletust. Aine põlemisel võivad tekkida ärritava toimega või mürgised gaasid. Praegustel tingimustel naftaleen ümbruskonna elanikele otseselt ohtlik ei olnud.

Print Friendly, PDF & Email