Poodides pole kartuliseemet

Tänavu kevadel on inimestel suurenenud huvi aiamaa pidamise vastu. Kellel järjepidevus käest läinud, sel mure kartuliseemne pärast suur.

Meie maakonnas on peamised seemnekartuli tarnijad Agricenter ja Agrokaup. Oma Saar küsis mõlemast poest, millist seemet on võimalik osta neil, kellel kartuli mahapanemise mõte alles koos maikuu saabumisega tekkis.

Agricentris saime telefonitsi küsimise peale lakoonilise vastuse: “Ei saa sel aastal enam, aga kaks kuud müüsime hoolega.

Iga põllumajandusega tegelev inimene peaks ju teadma, mis ilm eelmise aasta sügisel valitses. Ei jätkunud söögikartulitki, seda hullem lugu on ametlikult tunnustatud seemnekartuliga. Veel eile küsisime juurde, aga ei saanud enam.”

Ka Agrokaubast öeldi, et kogu seeme on maha müüdud ja sel aastal ei ole seemnekartuleid enam võimalik saada.

Print Friendly, PDF & Email