Maavanem otsib kolmandat korda Kärlale perearsti

Saare maavanem Toomas Kasemaa kuulutas eile kolmandat korda välja konkursi leidmaks Kärlale perearsti. Perearsti tööd on pärast 2007. aasta lõppu, mil Kärla oma perearstist ilma jäi, teinud kord nädalas Kaalep Koppel Kuressaarest ning teda on aidanud pensionil olev tohter Reinhold Birkenfeldt.

Maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Inna Kask tunnistas Oma Saarele, et Kärlale on küll kindlasti oma perearsti vaja, kuid siiani on konkursid olnud tulutud – ühtegi avaldust laekunud ei ole.

“Eks me proovime uuesti,” nentis Kask, kes ei oska arvata, miks ükski tohter pole siiani tahtnud Kärlale tööle tulla. “Võib-olla on natuke tegemist ka eelarvamusega, sest kuulub ju Kärla perearsti klientuuri ka Sõmera hooldekodu elanikkond oma tavahaigustega,” arvas ta.

Kärla vallavanem Enno Pildre ütles, et perearsti oodatakse Kärlal väga. “Ma ei tea, mismoodi õnnestus endisel maa-arstil Madis Allikul ära rääkida Kaalep Koppel, et ta meid kordki nädalas aitamas käib,” lausus vallavanem, lisades et vallal oleks uuele arstile praegu hädapärast anda ka ühetoaline ahiküttega korter.

Samas plaanitakse Kärlal uue perearstikeskuse ehitamist. Pildre sõnul on detailplaneering praegu menetluses.

Print Friendly, PDF & Email