Juhtkiri: Risuhunnik ja metsapark

Juhtkiri: Risuhunnik ja metsapark

 

Jäätmekäitlusega ei ole meil asjad ikka veel korras. Ükskõik millega isetegevuslikku prügimägede tekitamist selleks mitte ette nähtud kohas põhjendada, on see taunitav. Jäätmeseadus ütleb täpselt, kuidas mistahes jäätmetega toimetatakse ja kes seda tegema peab.

Jutt on linna haldusterritooriumil laiutavast ehitusprahist. Taustaks mets. Samal ajal kui linnas jäätmeseadusele vilistatakse, avati Loona mõisa lähedal Miku metsapark. Eesmärk – tutvustada huvilistele looduslikke vaatamisväärsusi.

Metsapargis näidatakse metsa ja selle elanikke ning ka endisaegseid metsatöid. Küllap peab tulevikus lastele ka puuriita näitama, sest uued tehnoloogiad suruvad sellegi nähtuse minevikku.

Kas äkki peaks isetegevuslike prügimägede tekitajad saatma näiteks metsaparki puuriida tarbeks puid lõhkuma? Loomulikult pärast seda, kui risuhunnik likvideeritud on.

Print Friendly, PDF & Email