Tallinna ralli saarlastel ei õnnestunud

Tallinna ralli saarlastel ei õnnestunud

 

Reedel ja laupäeval sõidetud Eesti rallimeistrivõistluste teisel etapil saatis saarlasi ebaõnn.

Einar Laipaik ja Siimo Suvemaa (fotol) said avakatselt kirja E11 klassi parima aja, ent teise lisakatse poolel võistlusmaal olid nad sunnitud sõidu auto tehnilise rikke tõttu katkestama. Kuna mehed otsustasid jätkata nn superally-süsteemis, lisandus neile teiselt katselt 5-minutiline ajakaristus.

See kukutas sõitjad võistlejaterivi lõppu ning kustutas paraku ka võimaluse klassivõidu püüdmiseks. Teisel päeval kavas olnud kaheksast katsest võitsid ralliautol BMW M3 kihutanud Einar Laipaik-Siimo Suvemaa oma masinaklassis seitse, vaid korra tuli neil rehvi purunemise tõttu leppida rivaalidest viletsama ajaga. “Igal katsel üritasime anda maksimumi, aga rehvi purunemine tegi pingutamise maatasa,” ütles Laipaik ning lisas: “Kahju, et sellise tulemusega peab ajalehte sattuma.”

Teistest saarlastest katkestas samuti esimesel päeval N3 klassis sõitev Reiko Lempu, kuid jätkas samamoodi nagu Laipaik – superally-süsteemis. Siiski ei lõpetanud koos Indrek Jõeäärega sõitev Lempu rallit, vaid katkestas teisel päeval.

Ralli suutsid lõpetada E10 klassis sõitvad Rando Turja -Ain Sepp, tasuks absoluutarvestuse 54. koht. A7 klassis sõitnud Jaanus Lüüdingul ja Rein Kochil oli esimesel päeval küll probleeme, kuid siiski lõpetati 59ndana.
Saarlaste parim rallisõitja Ott Tänak Tallinna rallil ei startinud.

Print Friendly, PDF & Email