Lauamängijad lõpetasid hooaja

Läinud laupäeval toimus Kuressaare lauatenniseklubi Tops mänguruumides Saare maakonna 2009. a meistrivõistluste paaristurniir lauamängude mitmevõistluses. Tinglikult võib seda 18. korda toimunud turniiri nimetada isegi Eesti meistrivõistlusteks, sest kusagil mujal Eestis sellist jõukatsumist regulaarselt ei korraldata.

Väga kindlalt võistlesid laupäeval paaris Rein Kirst (LTK Tops) ja Villu Kallas (LTK Tops), kes kogusid 64 punkti 96 võimalikust ehk täpselt 2/3 võimalikest punktidest, tasuks kindel esikoht. Teise kohaga leppisid seekord eelmise aasta meistrid Andres Kuusk (Saaremaa Maleklubi) ja Gunnar Usin (LTK Tops), kes kogusid 57,5 punkti.

Pronksmedali võitmisega valmistasid teatud üllatuse isa-poeg Hain ja Meelis Vaher (mõlemad Saaremaa Kabeklubi), kes kogusid oma kontosse 55 punkti.

Turniir kulges pingeliselt – tervelt 3 paari jäid vaid ühe punktiga pronksmedalistide seljataha. Kokku võistles tänavu rekordit kordav 9 mitmevõistlejate paari, neist 3 võistlejat mandrimaalt. Turniiri kõrgest tasemest annab aimu näiteks ka see, et esmakordselt jäi esikolmikust välja paljukordne Eesti meister Valter Viisut Raplamaalt.

Alavõidud jagunesid järgnevalt: välkmales kuulus esikoht paarile Kuusk-Usin (17 punkti 20 võimalikust), välkkabes kogusid Vaherid lausa 18 punkti 20-st, koroonas peremehetses segapaar Tiia Müürisepp-Olev Kiirend (18 p 24-st, LTK Tops) ja lauatennises said alavõidu Kirst-Kallas (22 p 24-st).

Gunnar Usin

Print Friendly, PDF & Email