FC Kuressaare kaotas Kaljule

Eesti jalgpallimeistrivõistluste esimese ringi viimases kohtumises pidid saarlased koduväljakul tunnistama Nõmme Kalju nappi 2 : 1 paremust. Saarlased astuvad uude ringi tabeli 7. positsioonil.

Mängitud oli 15 minutit, kui Nõmme mängija Janar Tükk vastased juhtima viis. Saarlased ei lasknud ennast väravast ehmatada ning kaks minutit hiljem lükkas värava alla söödu saanud Rene Aljas palli vastase väravasse ning viigistas seisu 1 : 1.

“Viik oli väga lähedal,” kinnitas Oma Saarele mängujärgses kommentaaris saarlaste peatreener Jan Važinski. “Teise poolaja alguses ei mänginud me nii, nagu oleks võinud,” märkis treener, et kuigi oli oodata, et võitu jahtiv Nõmme alustab pärast vaheaega agressiivselt, jäädi ikkagi vastaste surve alla.

Nõmmekad lõidki oma võiduvärava teise poolaja 9. minutil, kui brasiillane Felipe Nunes kure kaitsjate poolt talle ette antud palli väravasse saatis.
Saarlaste treener tunnistas, et nõmmekate võiduvärav oli saarlaste kaitse eksimus, kes värava eest lõi palli otse keskele, kust Nunes selle väravase sai lüüa. Olgugi et saarlased ei jäänud vastaste surve alla ning mängu jooksul oli nii mõnigi kord võimalus skoorida, ei suudetud viigiväravani jõuda.

Važinski tunnistas, et peaasjalikult jääb Kuressaare mängijatel puudu kogemusest. “Nad (meeskond – toim) on tublid, tahtmine suur, trenni teevad korralikult, kuulavad, küsivad,” loetles Važinski. “Aga võtame tänase koosseisu väljakul, meistriliiga kogemusega olid meil Skiperski, Pukk, Kütt. Vastastel mitu meest koondises mänginud,” lisas treener, avaldades lootust, et Kuressaare tulevik on alles ees.

Esimese ringi tulemust – 8 punkti 27 võimalikust – kommenteeris treener nii, et punkte võiks olla natuke rohkem, kuid ei saa öelda, et olukord ka kõige kehvem oleks. Samas märkis ta tänavuse meistriliiga kohta, et liiga on tasavägine.

“No ei ole sellist võistkonda, kelle kohta saaks öelda, et nad on täiesti autsaiderid,” ütles Važinski, lisades: “Järgmises ringis ei tohi me olla kehvemad, kuid üritame olla paremad.”

Print Friendly, PDF & Email