AHHAA näitus ootab külastajaid

AHHAA näitus ootab külastajaid

PEEGELLABÜRINDIS: Siin on näha, kuidas peegellabürindis võib üks inimene paista kümnena.

Alates tänasest on kõigil huvilistel võimalus tutvuda kuursaalis üles seatud AHHAA teaduskeskuse näitusega “Ahhaa Ohooo!”.

Erinevalt tavapärastest näitustest on sel näitusel võimalik kaasa lüüa erinevates tegevustes: läbida peegellabürinti, kuulda mannekeen Peetri peal, kuidas töötavad süda ja kopsud, proovida närvikõdi Fakiiri voodil, kontrollida oma reaktsioonikiirust, mälu ja käe survetugevust ning sõita miniautoga. Lisaks üritada kokku panna kuubikut ja moodustada lapikut.

Teises ruumis on võimalik end pildistada – foto saab kohe kätte. Peale selle saab ennast kaaluda ja näha, millise tulemuse annab aparaat sinu näitajate kohta teistel planeetidel. “Kohapeal on olemas inimesed, kes abistavad ja juhendavad,” kutsus Lustjala perenaine Katrin Karu kõiki näitusest osa saama, täpsustades, et näiteks peegellabürinti sisenedes jälgitakse, kui palju inimesi korraga sisse läheb. “Kindad tuleb kindlasti kätte panna, et peeglitesse ei läheks,” toonitas ta.

Meelelahutuslik näitus on sobiv kogu perele. Väljapanek jõudis Kuressaarde UNICEFi Sinise Nädala raames ning on avatud 17. maini kell 11–19. Pääse on 25 kr, perepilet 75.– (2 täiskasvanut ja 2 last).

Print Friendly, PDF & Email