Saarlasele preemia teaduse populariseerimise eest

Kuressaare gümnaasiumi vilistlase Karel Kundratsi juhitud projekt “Robotex 2008” tunnistati Eesti teaduste akadeemia välja kuulutatud konkursil esimese preemia vääriliseks.

Eesti teaduse populariseerimise auhinnakonkursi žürii otsustas, et 50 000-kroonise preemia vääriline on “Robotex 2008” meeskond, kus projektijuhid on Tallinna tehnikaülikoolis tootearendust ja tootmistehnikat õppiv Karel Kundrats ja samas kõrgkoolis mehhatroonikat tudeeriv Martin Kontus. Robotex on Tallinna tehnikaülikooli, Tartu ülikooli ja IT kolledži korraldatud avalik rahvusvaheline robotivõistlus.

“Viisime selle ürituse massidesse, et noorte mõtlemisviisi tehnika poole tuua,” rääkis TTÜ-s kolmandal kursusel õppiv Karel Kundrats oma juhitavast projektist “Robotex 2008”. Tudengite robotiehitamise kursusega alustati TTÜ-s aastal 2001. Samal aastal jõudis robotiehitamine ka avaliku võistluseni, mis oli ühtlasi ka esimene avalik robotite võistlus Eestis.

Print Friendly, PDF & Email