Laulupeo tuli jõuab Kuressaarde 28. juunil

Laulupeo tuli jõuab Kuressaarde 28. juunil

TÕSINE ARUTELU: vasakult linna kultuurinõunik Heli Jalakas, XXV laulu- ja XVIII tantsupeo TuleTulemise projektijuht Mart Tõnismäe, laulu- ja tantsupeo Saaremaa kuraator Valve Heiberg ja projekti assistent Andres Mirme.
Peeter Kukk

Eile arutati Kuressaares Raiekivi säärel, kuidas tänavuse suure laulu- ja tantsupeo tuli 28. juunil Pärnust meritsi Ruhnu Karu pardal Kuressaarde jõuab.

Arutelus osalesid laulu- ja tantsupeo Saaremaa kuraator Valve Heiberg, maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember, Kuressaare Kultuurivara rahvakultuurispetsialist Tiiu Villsaar, linna kultuurinõunik Heli Jalakas ning XXV laulu- ja XVIII tantsupeo TuleTulemise projektijuht Mart Tõnismäe ja projekti assistent Andres Mirme.

“Laulu- ja tantsupeo tuli jõuab Kuressaarde kell 20. Tule toob Eesti meestelaulu selts, kes lossihoovis ka uhke kontserdi annab ja kelle käest tuli “Saaremaa valsi” saatel puhkpillimängijate kätte läheb,” selgitas Valve Heiberg, lisades, et lossihoovi sammutakse ühises rongkäigus. Kontserdil esinevad Eesti Rahvusmeeskoor, Inseneride Meeskoor, Tartu Akadeemiline Meeskoor, Eesti Kaitseväe orkester, Saaremaa Poistekoor ja Saaremaa ühisgümnaasiumi koor Kratid.

“Kui mehed laulavad, siis naised tantsivad,” jätkas Heiberg. Tantsida on tema sõnul lubanud naisrahvatantsurühmad Pöide Piigad, Kadrid ja Ritsikas. Tule vastuvõtmisel ja ärasaatmisel on abis võimlemisrühmad Tiiu Haaviku juhendamisel.

“Kutsume kõiki tantsurühmi, lauljaid – nii neid, kes suurele peole lähevad, kui ka neid, kes sinna seekord ei pääsenud – ning neid inimesi, kes ei ole plaaninud Tallinna peole minna, aga kellel laulu- ja tantsupeo tuli hinges väreleb, vaatama ja sellest kõigest osa saama,” edastas Valve Heiberg kutse, lisades, et kontsert on kõigile tasuta.

Raiekivi sääre rannal on aga oodata tuleskulptuure ja tulemänge. Päikeseloojangul, kell 22.42 saadetakse tuli Raiekivi säärelt taas teele, Haapsalu poole, ja kõik soovijad saavad ka oma küünlad koos peotulega mereteele saata.

Print Friendly, PDF & Email