Kuhu minna

Neljapäev, 26. märts

KINO
Diva kl 17.40 ja kl 20.10 Musketäride tagasitulek. Seiklusfilm. Pilet 50.–

KONTSERT
Muusikakool kl 17.30 õpetaja Madli-Maarja Vainokivi laulu-, plaatpilli- ja eelkooliõpilaste kontsert.
Kuressaare kultuurikeskus kl 20 Jazz del Mar: Hedvig Hanson Rahvaste hällilaule. Esimeses osas esinevad Kuressaare Noored jazzmuusikud: Kuressaare muusikakooli saksofonikvartett ansambel Ei kestä. Teises osas Hedvig Hanson (laul), Andre Maaker (kitarrid, elektroonika) ja Tõnu Tubli (löökpillid). Pileti hind eelmüügist 100.–/125.– Piletid müügil kultuurikeskuses ja teistes Piletilevi müügipunktides üle Eesti. Lisainfo: www.kultuurivara.ee .

UUS NÄITUS
Ajamaja galerii kl 16 kuressaarlase Leila Nichtigi akvarellinäituse Maastikud avamine.
Hellamaa külakeskus 4. aprillini avatud klaasvitraažinäitus.

TANTS
Ööklubi Diva DJ Peeter Kukk. Sissepääs tasuta.
Club Privilege DJ Kallaste.
Kodulinna lokaal kl 23 algusega disko. Sissepääs tasuta.

Reede, 27. märts

KINO
Diva suletud.

TANTS
Diva DJ Peeter Kukk.
Kodulinna lokaal kl 23 disko. Südaööni sissepääs tasuta.
Lucifer videodisko. DJ Arno Kukk. Pääse 75.–
Mönus Villem Mihkel. Sissepääs tasuta.
Club Privilege retroreede. DJ Jaan Naadel.

NÄITUS
Leila Nichtigi “Maastikud” Ajamaja galeriis
Täna, 26. märtsil kl 16 avatakse Ajamaja galeriis (Tallinna tn 16) kuressaarlase Leila Nichtigi akvarellinäitus “Maastikud”.

Leila Nichtig on sündinud 1938. aastal Tallinnas. 1941. aastal siirdus perekond Saksamaale. Nagu paljud saatusekaaslased elas ka Leila perekond algul põgenikelaagrites, kus eestlastel toimus vilgas kultuurielu: tehti teatrit, lauldi laulukooris, sai tantsida rahvatantsurühmas ja teha sporti.

Leila Nichtig õppis mitu aastat eestikeelses algkoolis, hiljem hakkas õppima Saksa koolis. Viimased 25 aastat töötas Leila Stuttgardis suure Saksa haigekassa juures sekretärina, sealt läks ka pensionile.

Kuna ka Leila abikaasa Heiti on rahvuselt eestlane, kolisid nad 2003. aastal elama Kuressaarde. “Saaremaa põhjamaine maastik, meri ja kõrge taevas oma valgete pilvedega on mulle armsaks saanud, leian siit ikka-jälle huvitavaid motiive,” ütles Leila Nichtig. Pensionil olles meenus Leilale noorpõlve kiindumus maalimine. Ta muretses endale kunsti- ja värviõpetuse raamatuid ning tuletas meelde kunagi kursustel õpitut.

Esimene näitus tema maalidest toimus Saksamaal, sadakond kilomeetrit Stuttgardist Baden-Württembergis. Saaremaal elades on Leila mõnel korral osalenud Saaremaa Kunstiklubi näitustel. Suur kunstihuvi on viinud teda Saaremaa Kunstistuudiosse siidimaali-, akvarelli-, keraamika- ja vitraažikursustele. Leila meelisalaks on jäänud akvarell. Ajamaja galerii näitusel võib näha nii Saaremaa kui ka Saksamaa loodusmotiive.
Leila Nichtigi näitus “Maastikud” jääb Ajamaja galeriis avatuks kuni 16. juunini.

Lii Pihl,
kunstikuraator

Print Friendly, PDF & Email