Kuressaares langeb kaugkütte hind viis protsenti

Konkurentsiamet kooskõlastas AS-i Kuressaare Soojus taotluse vähendada kaugkütte müügihinda alates 1. aprillist viis protsenti.

Kuressaare Soojuse juhatuse liige Paul Leemet ütles Oma Saarele, et alates 1. aprillist maksab üks megavatt-tund soojusenergiat ettevõtte müügivõrgus 741,43 krooni senise 781 krooni asemel. Hinnalanguse taga on nii hakkepuidu kui ka põlevkiviõli odavnemine. Energiakandjate hinna liikumine kas alla- või ülespoole mõjutab siinse katlamaja toodangu maksumust ka edaspidi.

Pärast möödunud aasta lõpus Kuressaares aset leidnud jõulist hinnatõusu on soojusenergia hind sel aastal hakanud langema. Esmalt jäi ära üks jaanuariks kavandatud hinnatõus, veebruariks langes aga megavatt-tunni hind 799 kroonilt 781 kroonile.

Print Friendly, PDF & Email