Mees käis lennukiga passe toomas (13)

Reede hommikul ei saanud Saaremaa laeva- ja paadiehitaja Märten Vaikmaa lennukiga pealinnast koju Saaremaale, sest tema pooleteise- ja nelja-aastasel lapsel polnud kaasas isikut tõendavat dokumenti.

Harrastuslendur Vaikmaa ei jäänud aga hätta, sest otsustas koos lendurist sõbra Tõnis Lepaga eralennukiga passid Saaremaalt kiiresti ära tuua.
“Ma ei saa aru, milleks peaks pooleteiseaastasel olema Eesti riigi sees pass kaasas?” küsib Vaikmaa Postimehele helistades valju häälega pigem iseendalt.

Postimehe andmetel ei küsinud Vaikmaade perelt, kui see Kuressaarest pealinna lendas, lennujaamas keegi ühtki dokumenti. Lennuametist järele küsides selgus, et sellist seadust pole, et siselennul peab dokumenti näitama.

Küll aga on Estonian Air oma kundede jaoks sellise nõudmise kehtestanud. Vaikmaa rääkis ajalehele Postimees, et tal on lennuvälja luba, millega võib lennukisse terariista, kas või kirve kaasa võtta, aga nagu näha, paar titte on ilmselt hoopis ohtlikumad.

Vaatamata luhta läinud esimesele katsele, otsustas Vaikmaa oma pere siiski Estonian Airi lennukiga Saaremaale sõidutada. Selleks lendas ta oma isikliku lennukiga Beech A36 Bonanza Saaremaale, võttis passid ning lendas pealinna tagasi.

Juba samal õhtul lendas Vaikmaa õnnelikult koos naise ja lastega, passid taskus, suure Estonian Airi lennukiga oma Saaremaa kodu poole.

Print Friendly, PDF & Email