Pandimaja on ajastu märk (1)

Pandimaja on ajastu märk

 

Ennevanasti pandi hing panti. Kolm tilka verd Sarvikule ja kui kehvasti läks, oli Liiva-Annus ukse taga koppimas. Tänapäeval on õnneks olemas ka leebemad variandid. Kuid kindlasti on pandimajade, inkassofirmade, laenukontorite ning omavalitsuslike laenunõustajate teke omaette ajastu märk.

Ei ole vist kokkusattumus, et taas kord on loodud Saaremaal pandimaja. Aastaid tagasi tegutses linnas paar sarnast maja, kuid ajal, mil kõik liigagi kenasti läks, kadus siinsel väikesel turul nende järele vajadus ning pillid tuli kotti panna

Kahjuks on pandimajadel ekslikult selline halb mekk man. Just nagu oleks tegemist mingi räpase liigkasuvõtmise või millegi taolisega. Ja kui keegi juhtub nägema sind sinna minemas, on sul kohe vallasandi märk küljes. Eriti pisikeses Kuressaares.

Samas tuleb tunnistada, et pandimaja on oma olemuselt ikkagi kergem ja mõistlikum rahalise abi viis kui oma pangaarve kasvatamine mobiilisõnumi teel. See viimane kuulub teadupoolest nende kolme tilga vere andmiste kilda.

Print Friendly, PDF & Email