Kooliõpetajad hakkavad KGs pille meisterdama (4)

Huvikool Inspira kutsus Kuressaare gümnaasiumi puutööklassi väikekandleid meisterdama nii maakonna muusikaõpetajaid kui ka KG teiste ainete pedagooge.

Juhendajana on oma kogemusi valmis jagama muusik ja pillimeister Mart
Aardam ansamblist VäRKSsepad. Saaremaa Poistekoori dirigent Veikko Lehto tundis eile heameelt, et 12 huvilist on end juba kandletegemise kursusele registreerinud. Väikekandle tegemise oskustest on huvitatud ka KG direktor Toomas Takkis.

“Lepime nüüd kursuslastega kokku, millal saame alustada. Kindlasti aprillis või hiljemalt maikuus tahame asjaga ühele poole jõuda. Tänu Kultuurkapitali toetusele on igaühel osalustasu vaid 340 krooni. Iga kursuslane saab oma kätega tehtud pilli endale. Mart Aardamilt saab ka mänguõpetust,” rääkis Veikko Lehto.

Viis aastat ansamblis VäRKSsepad mänginud Mart Aardamist on saanud kogenud pillimeister, kes juhendanud teistegi rahvapillide valmistamist.
Väikekannel ja Rootsist Lääne-Eesti saartele levinud kannel, mis saanud nimeks hiiurootsi kannel, on erinevad keelpillid. Kui väikekannel on praktiliselt tuntud kõikjal Eestis, siis hiiurootsi kannelt mängiti põhiliselt Hiiumaal ja Vormsil.

Print Friendly, PDF & Email