Koguva läheb vanarauaks (5)

Koguva läheb vanarauaks

 

Kolmkümmend aastat Kuivastu–Virtsu liini teenindanud parvlaev Koguva tegi esmaspäeval oma viimase reisi, sest alus lõigatakse Balti laevaremonditehases kai ääres tükkideks ja müüakse vanarauaks.

Saaremaa Laevakompanii tegevdirektori Tõnis Rihvki sõnul on Koguval olnud oluline roll Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelise laevaliikluse ajaloos.

“30 aasta jooksul on Koguvaga vähemalt korra sõitnud ilmselt pea iga eestlane ning saarlased tõenäoliselt lausa lugematu arv kordi. Usun, et jääme Saaremaa ja mandri vahel reisijaid truult teeninud laeva mäletama veel kauaks,” lausus Rihvk.

1979. aastal Lätis Riga SP-s ehitatud parvlaev teenindas reisijaid ja sõidukeid Kuivastu–Virtsu liinil kolm aastakümmet. 1980. aastate lõpus ja 1990. aastate alguses sõitis Koguva ka Soomet ja Saaremaad ühendanud Hanko–Virtsu liinil.

Laev võis korraga peale võtta 204 reisijat ja 41 sõidukit. 55,47 meetrit pikk ja 12,86 meetrit lai Koguva arendas maksimumkiirust 10,6 sõlme.
Väinamere parvlaevaliine teenindavad parvlaevad Regula, Viire, Ofelia, Scania, St Ola, Harilaid ja Kõrgelaid. Aasta teisel poolel valmib ka esimene uus parvlaev, mis asub sõitma Hiiumaad ja mandrit ühendaval liinil.

Print Friendly, PDF & Email