Juhtkiri: Töötud tuleb kooli saata (7)

Juhtkiri: Töötud tuleb kooli saata

 

Töötus kollitab meid praegu kõiki. Vähe on neid, kes võivad täiesti kindlad olla, et amet ka tulevikus leiba annab. Üks uudis teise järel teatab vaid töötute armee suurenemisest. Ei mingit langust selles kurvas statistikas.

Paljud kesk- ja vanemaealised inimesed, kes pole töötu staatusega harjunud, häbenevad seda olukorda, millesse nad on enda tahtmata sattunud. Minnakse teiste eest koduseinte vahele peitu ja jäädakse nukrutsema. Pikemat aega kestev masendus teeb oma töö aga kiiresti. Selliseid tagajärgi pole meil kellelgi vaja.

Võtame selle aja siis enda harimiseks, õpime mõne uue ameti või oskuse, millega saab tulevikus ükskõik kus läbi lüüa. Olgu see arvutikasutamise tarkus või keelteoskus või keevitaja eriala omandamine, ikka võib vaja minna.

Kasutame ära ametikooli pakutavaid võimalusi, koolitusprogrammid on tasuta. Kutsume tööta jäänud inimesi koolipinki, seda nühkida pole kunagi hilja. Hoolitsemine selle eest, et õlle- ja viinavabriku töölistel töökohad säiliksid, ei ole kõige õigem viis endaga toimetulemiseks.

Print Friendly, PDF & Email