Saaremaa Patseba käis Estonias

Saaremaa Patseba käis Estonias

MÄNGIKS VEEL: “Patseba Saaremaal” nimiosas olnud Kuressaare Linnateatri direktor Piret Rauk ütles, et kogu näitetrupp mängiks etendust veel, aga kuna tegemist on kalli projektiga, siis ei saa järgmise etenduse kohta mingeid lubadusi anda.

Läinud nädala reedel ja laupäeval etendus rahvusooper Estonia kammersaalis “Patseba Saaremaal”, mis on Kuressaare Linnateatri ja rahvusooperi ühisprojekt. Kuressaare Linnateatri direktori Piret Rauga sõnul läksid etendused hästi ning tegijad jäid ise tulemusega rahule.

“Eks me tahaksime seda etendust kindlasti veel teha, aga kuna tegemist on küllaltki kalli projektiga, siis praegu ei oska midagi lubada,” ütles Rauk, kes ise mängib etenduse draamaosas.

“Laval oli küll selline energia, et kõik, nii lauljad kui näitlejad olid seda meelt, et võiks veel mängida,” tunnistas Rauk, kelle sõnul sai kahe teatri ühisprojekt teoks ennekõike tänu sellele, et suvel Saaremaa ooperipäevade aegu esietendunud ainulaadset lavastust, kus esimene vaatus on draama- ja teine ooperivormis, olnuks kahju enam mitte mängida.

Rauk ütles, et iseenesest on fakt, et Kuressaare Linnateater teeb koostööd rahvusooperiga Estonia, küllaltki ainulaadne, siiani on teatri mandrilkäigud piirdunud külalisetendustega.
“Patseba Saaremaal” on Aino Kallase draama ja Tauno Pylkkäneni samanimeline ooper samal õhtul ning teist sellist lavastust Eesti teatrites ei mängita.

“Patseba Saaremaal” lavastas Garmen Tabor, kunstnikud olid Liina Unt ja Aime Unt ning kontsertmeister Tarmo Eespere, kes ühtlasi esines mõisahärra rollis. Draamatrupi koosseisus olid Leila Säälik, Piret Rauk ja Margus Prangel, ooperisolistid aga Juuli Lill, Helen Lokuta ja René Soom. Lava ehitas ja viis Tallinnasse Kuressaare Linnateatri lavameister Ahto Matt ning kostümeerijana oli ka Tallinnas tegev Laivi Koppel.

Print Friendly, PDF & Email