Aarne Mägi “Unenägu” viib lapsepõlve

Aarne Mägi “Unenägu” viib lapsepõlve

TAGASI LAPSEPÕLVE: “Eks me kipume liiga kiiresti suureks saama ning unustama oma lapsepõlve,” tõdeb Kuressaare Linnateatri uue lavatüki kirjutanud Aarne Mägi.

Kuressaare Linnateatris käivad teatrikuul proovid, lavale tuleb Aarne Mägi kirjutatud “Unenägu”, mida lavastab Aare Toikka.

Aprilli keskel peaks Kuressaare Linnateatri oma uuslavastus, mille teksti on kirjutanud Aarne Mägi, kes ka ise peaosa mängib, praeguste plaanide kohaselt publiku ette jõudma. Lavastaja Aare Toikka sõnul on tegemist põneva ja toreda näidendiga, mida võiksid vaatama tulla lapsed lasteaia viimasest rühmast kuni 12. eluaastani ning edasi juba gümnasistid ja täiskasvanud.

Sihtgrupist rääkides tõdes ka Aarne Mägi, et etendus on mõeldud nii lastele kui ka kõigile neile, kes lapsed on olnud. “Puberteediea jätaksime välja, sest nemad on selles eas, kus ollakse kõige targemad,” arvas Mägi, julgustades tükki vaatama tulema lapsi koos vanemate ja vanaemade-vanaisadega.

“Lugu ise räägib sellest, kuidas me kipume ruttu unustama neid asju, mis on olulised. Me tahame kiiresti suureks saada, võtame liiga kergekäeliselt sõpru ja sõprussidemeid,” rääkis Mägi, kelle sõnul kehastab ta laval üht meest, kes on suureks kasvanud ning muutunud natuke hoolimatuks ümbritsevate sõprade, asjade ja olukordade suhtes, ning talle tuletatakse meelde, kus on olnud tema lapsepõlv.

“Kindlasti ei ole see minu autobiograafiline näitemäng, minu elust on seal ainult üks jalgrattalugu, aga seda sai ka natuke muudetud,” avaldas Mägi. “Aga need lood on tulnud sellest, mida olen kogenud, kuulnud, näinud.”

“Unenäos” mängivad veel Hannes Prikk, Lee Trei, Jörgen Liik ning muusikuna on laval Kaspar Jancis (tema on ka lavastuse muusikaline kujundaja). Laval kõlabki elav muusika, kõik näitlejad mängivad pilli ja laulavad.

Aare Toikka, kel “Unenägu” on Kuressaare Linnateatris kolmas lavastus, ütles, et Kuressaare teatril on väga hea maja koos kenade töötingimustega. “Loomulikult võiks siin olla ka väike statsionaarne põhitrupp, tean, et see on teatrijuhtidel isegi tööplaani võetud, kuid masu [majandussurutis] ajal jäävad need plaanid muidugi kaugemasse tulevikku,” nentis Toikka.
“Unenäo” esietendused on kavas 17. aprillil, üks päevane, teine õhtune etendus.

Print Friendly, PDF & Email