Vastukaja: "Vallavanem Pikner vallandas Lümanda sotsiaalnõuniku" (17)

Oma Saar, 7. märts
Internetikommentaar

Bermuda
No ei saa ka enam mitte vaiki olla. Ükskõik, kas vallavanemast või sotsiaaltöötajast räägid, oluline on ülesanne, millega inimene tegeleb.

Räägitakse haldusreformist, aga fakt on, et igasse valda ei jätku juba täna korralikku tööjõudu ja sellepärast tekivad olukorrad, kus rumalad inimesed, kes ei tahagi õppida ja areneda, satuvad ametikohtadele, mis peaksid kodanikke teenima. Kaastöötajaid hinnatakse kollektiivides selle järgi, kes isikuomadustelt meeldib ja kes mitte. Selline maltsmõtlemise vohamine raiskab meie kõigi poolt riigile makstud raha!

Erasektoris inimesed keskenduvad ülesandele, eksisteerib konkurents ja vahest on küll hing paelaga kaelas, kuid elu läheb ikkagi edasi. Kui paneksime selle vallakollektiivi näiteks pooleks aastaks mõnda eraettevõttesse tööle, olen kindel, et nad laseksid kogu ürituse kuu ajaga põhja ega suudaks juurde teenida ainsamatki krooni.

Lihtne on kogu elu raha riigituludest vastu võtta ja seda siis laiali jagada. Ainus keeruline asi, et raha on alati vähem kui tahtjaid ja siis tuleb jagama hakata. Lümanda sotstöötaja juhtumiga seoses paistavad eriti silma mõned IRL-i ja Keskerakonna liikmed. Võtke lahti 2005 KOV nimekiri, ilusti näha, kes kuhu kuulub.

Kui teeme aga vastupidi, võtame mõned tegijad erasektorist ja viskame üle parda otse vallamaja uksest sisse, siis halvemaks kohe kindlasti ei lähe. Erasektori personal on harjunud muutustega kohanema ning pärast mõnda segast ja närvilist päeva hakkaks asi tasapisi paremuse poole minema ja kodanik lõppkokkuvõttes võidaks. [Kas oli] Vajadus lahti lasta või mitte, seda otsustab kohus. Küsimus on, kuidas lasta. Enam kulukamat varianti ei ole olemas, kui see praegune skeem.

Ja kelle raha eest? Riigi raha, jälle meie kõigi makstud raha! Sellise asja eest peaks saama vastutusele võtta ka vallavanema, sest oli ju võimalus inimesele, nagu igas vaimselt terves organisatsioonis, natuke ette teada anda. Ühiskond aastal 2009 peaks olema juba sinnamaani küps, et kui organisatsioon just päevapealt tegevust ei lõpeta, antakse inimesele varem mõista, et varsti on minek.

Print Friendly, PDF & Email