Lennufirma tutvustab Kuressaaret Kingissepana (2)

Eesti suursaadik Soomes Merle Pajula ja Kuressaare linnapea Urve Tiidus pöördusid Soome reisikorraldaja Tjäreborg poole palvega kasutada nende reise teenindavas lennukis linnanimena Kuressaaret, mitte Kingissepat nagu seni.

Kurioossest loost informeeris Eesti saatkonda Soomes Kuressaare sõpruslinna Tammisaari kodanik Torolf Grünn, kes külastades puhkusereisil Madeirat, nägi, et Kuressaare on lennukis teekonda näitavatel ekraanidel tähistatud linna Eesti NSV aegse nimega Kingissepa.

“Saime info Tjäreborgi teenuseid kasutanud usaldusväärselt Soome kodanikult, kellele nimekuju “Kingissepa” lennuki ekraanil valusalt silma jäi,” kinnitas Oma Saarele Eesti saatkonna esimene sekretär Andy Ruumet.
Oma Saarele teadaolevalt pakkus tol Tjäreborgi kaudu ostetud reisil lennuteenust kompanii FlyMe.

Suursaadik Pajula ja Tiidus paluvad oma kirjas Tjäreborgil probleemile tähelepanu pöörata ning teavitada lennukompaniid, et linna õige nimi on Kuressaare.
Suursaatkonna kinnitusel ei ole reisikorraldaja saatkonna kirjale seni veel vastanud.

Print Friendly, PDF & Email