Taluperenaine läheb vallamaja ette piketeerima (2)

Kaarma valla Ansi küla Ripsi talu perenaine Krista Mandel on otsustanud oma meelsust näidata saarlaste jaoks tavatul moel ning kavatseb 16. märtsi hommikul kell pool üheksa Kaarma vallavalitsuse ette plakatitega piketeerima minna.

Põhjus, miks 59-aastane proua nii ekstreemse sammu astub, on tema enda sõnul see, et Ansi külas ei täideta küla arengukava ning samuti ei toimi valla ja külavanemate vahel sõlmitud lepingud.

“Mu hing on tõesti täis, olen üle kümne aasta probleemidega tegelenud,” sõnas Mandel, kes lisaks eelnevale lubas kaasa võtta ka plakatid, mis puudutavad vallale saadetud teabenõuet ametnike puhkusereisi kohta.

Mandel ei ole näiteks rahul sellega, et külavanem ei ole külaelanikele kord aastas aru andnud, et arengukavas ettenähtud tee- ja taluviidad puuduvad külas siiani ning teeääred on räämas.

Kaarma vallavanemale Ülo Veversile on protestimeelne vallakodanik tuttav. “Oleme tema järelepärimistega tegelenud juba ajast, mil eksisteeris Kuressaare vald,” tõdes Vevers, kelle hinnangul on külavanemate vastu protestimine siiski sügavalt kogukondlik asi – kõik teised külaelanikud on vallajuhi sõnul külavanemaga rahul, ainult Mandel mitte.

Krista Mandel kavatseb piketeerida terve 16. märtsil algava töönädala.

Print Friendly, PDF & Email