Kõne Iffile 8 (2)

Kõne Iffile 8

 

Täna räägime naistest

Naiste hingeelu on püütud lahti mõtestada juba miljoneid aastaid. Mõnel on see õnnestunud kindlasti rohkem, mõnel vähem. Vaevalt seda mõni meesolend aga täielikult teha suutnud on.

Kui oma seisukohast rääkida, siis naised ongi ju need, kelle pärast mehed lavale kipuvad. Ikka selleks, et tajuda, kuidas nad sind vahivad, ja sina vahid siis neid. See naiste lähedalolek mõjub vähemalt minule kuidagi ergutavalt.
Nende pikkade aastate jooksul, mil mina laval olen olnud, on naised meid ümbritsenud kogu aeg. See on selle elu üks rõõmsamaid pooli.

Kui alustada lapsepõlvest, siis on ju esimene naine, kellega kõik mehed kokku puutuvad, ema. Kuna meie emakene oli väga leebe hingega inimene, siis olid tema olek, tema headus ja lõputu rahulikkus kõige paremad omadused, mis ühel inimesel üldse võivad olla. See ilmselt tasandas meie peres selle, et teised olid kõik mehed. Tema päike paistis meie peale kogu aeg ja me saime tõesti tunda emaarmastust küll ja küll.

Kui juba koolipoisiks sain, siis adusin, et mulle on antud sellised kromosoomid, et tüdrukud hakkasid kohe meeldima. Ma ei mäleta, et oleks olnud mingit plikade kiusamist. Mängisime palju koos, kuigi omad poistekambad olid ka.

Neljandas klassis oli juba see aeg, kus hakati poisse ja tüdrukuid “paari” panema. Mul oli neljandas klassis oma pruut täitsa olemas. Ega seda saanud küll tõsiselt võtta, aga sellesama tüdrukuga olime koos keskkooli lõpuni. Tollest ajast on vaid kaunid mälestused jäänud.

Abielu on artisti jaoks üsna keeruline nähtus – oled noor, sõidad kogu aeg ringi, oled peaaegu pidevalt aastate kaupa kodust ära. Kui on veel sarved ka maha jooksmata, tekivad pikkadel ringreisidel seiklused. Otsid esinemistele vaheldust ja kõik see mõjutab ju edaspidist elu ka. Väga paljud sellised abielud lähevad tunduvalt varem lõhki kui minu oma.

Kahtlemata on eesti naised maailma kõige ilusamad, ehkki iseloomult on neid seinast seina. Kunagi palju aastaid tagasi olin pikalt Ameerikas ja nägin seal igasugu rahvast. Siis tekkis mul küll mõte, et neid filmikaunitare hoiavad nad kusagil koopas kinni.

Miami rannas, kus tegutseb rannavalve, olid kõik kohad täis seltskondi, kes olid ennast millegipärast vanusele vaatamata paksuks söönud. Pikka aega ära olles ja tagasi koju jõudes, näed, kui ilusad kõik eesti naised on. Nad on pööraselt ilusad.

Eesti naine on lisaks ilule kindlasti ka väga töökas. Ka praeguse surutise ajal on naised need, kes on selle virisemise ja soigumise vastu, nad pingutavad, sest kuhu nad pääsevad. Nad on meestele raskuste võitmisel igatahes eeskujuks. Paljud mehed poevad raskel ajal naiste seljataha.

Kõige armsam naine on ikka minu naine. Eks elu teeb oma käänakuid ja kui ükskord ta leiad ja sa tajud veel iga rakuga, et kõik see, mis temas on, sulle sobib, on see suur õnn. Ma loodan, et paljudel inimestel on seda õnne olnud. See on mõnus. Minul on see küll võib-olla veidi hilja ehk siis küpses täiseas sõlmitud liit, aga minu tunne ütleb, et see püsib väga hästi. Selle vee seest on ikka kõik karid kadunud.

Print Friendly, PDF & Email